Sizi Gidi Yandaş Sosyalistler

Yazar: Unknown Tarih: Perşembe, Mayıs 16, 2013 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap

“Sizi Gidi Yandaş Sosyalistler”

Gülsek mi, ağlasak mı? Bilemiyorum. “Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı” ile görüşmeye giden Chp li heyetin başına gelenleri hepimiz okuduk.

Biliyoruz ki Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her platformda ülkesini ve ülkesinin Başbakanını yurt içinde eleştirmekle yetinemediği için, yurt dışı gezilerinde de bu alışkanlığını devam ettiriyordu. Fakat bu sefer kendilerinin hiç beklemediği bir gelişme oldu. Çok güvendikleri ve yoldaş olarak gördükleri “Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Hannes Swoboda” Chp liderine yaptığı açıklamalardan dolayı çıkışarak; “kendi halkını katleden Esed ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kesinlikle mukayese bile edilemeyeceğinin” altını çizdi. Bu cevabın ardından soğuk duş etkisine uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu ve heyeti sözlerinin yanlış anlaşıldığını açıklamak üzere Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanının yanına girmek ve kendisine açıklama yapmak istedi. Fakat Sosyalist Grubu Başkanının temsilcileri Chp’li heyeti kapıdan çevirdi. Toplantının özür dilendikten sonra ancak gerçekleşebileceği uyarısını alan Chp şaşkın, perişan bir şekilde protokol salonuna geri döndüler.
Haberi kısaca yorumlayarak yazdım. Yazdım ki Chp’li arkadaşlarımız, partilerinin nasıl ülkelerini ve kendilerini küçük düşürdüğünü görsünler. Kılıçdaroğlu’ndan gaflara şahit olduk, yalanlara şahit olduk, karalamalara şahit olduk. Bu yüzden  her seferinde Chp politikasının “insanlar alışverişte görsün” mantığıyla yürüyor olduğunu söyledim. Bir ülkenin %20-25 lik seçmen potansiyelini elinde tutan bir genel başkan cahilliğinin neticesinde ülkesini bu kadar küçük düşürebilir mi !
Türkiyenin yönetimine aday böyle genel başkanların olması beni düşündürüyor. Bakalım Kılıçdaroğlu bundan böyle başbakanını kime şikayet edecek. Nitekim Avrupalı sosyalistler dahi Chp’nin sosyalistlikle bir alakasının olmadığını görerek kapılarından çevirdiler. Birileri kendi halkını çocuk, kadın, yaşlı demeden katlediyor ve sizde bu katilleri savunuyorsanız; size kimse “sosyalist” yakıştırması yapmaz, tam tersi dün olduğu gibi böyle kapısından çevirir.

Ama Kılıçdaroğlu’nda “laf” biter mi?
İsminin önünde “Sosyalist” olmasa, AP Sosyalist Grubu Başkanına da yandaş etiketini yapıştırıverirdi. Ağzından çok yandaş duyduk Kılıçdaroğlu'nun: Yandaş gazete, yandaş medya, yandaş sanatçı ve dahası...Ama yandaş sosyalistleri hiç duymadık. Yakında onuda duyarız.
Yel bu kez ummadığı taraftan esti! Başka bir tabirle Kılıçdaroğlu’nun güvendiği dağlara kar yağdı. J

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

____ ____