Mehmet Ali Birand Amerikan Hastanesinde Yoğun Bakımda

Yazar: Unknown Tarih: Perşembe, Ocak 17, 2013 Kategori: , , , , , , Yorum: Yorum Yap

Birand'ın sağlık durumuyla ilgili Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi bir basın açıklaması yayınlamış "Safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçiren Mehmet Ali Birand, gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlenmektedir. Sağlık durumundaki gelişmeler basınla yazılı olarak paylaşılacaktır.demişti.


Ünlü gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand'ın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi... 

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'a geçtiğimiz yıl pankreas kanseri teşhisi konulmuş, uzun bir tadavi süreci atlatmıştı.
Gün itibari ile hastane yetkilileri ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. 


Oğlundan Son dakika Gelen bir Twitter: BABAM YAŞIYOR YOĞUN BAKIMDA !

Mehmet Ali Birand'ın oğlu babasının Twitter adresinden yaptığı açıklamada ''Ben Umur Birand, babam halen yoğun bakımda. İyileşmesi için dua ediyoruz. Gösterdiğiniz sıcak ilgi için çok teşekkürler'' yazdı.


HASTANEDEN 'BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ' İDDİASINA AÇIKLAMA YOK

Amerikan Hastanesi ise Birand'ın beyin ölümünün gerçekleştiği iddiası ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak beyin ölümü kararı yoğun ünitelerinde, 4 uzmanın onayıyla veriliyor. Ve organ nakli yapılmayacaksa hastanın kalbi durana kadar da tıbbi destek veriliyor.


ARINÇ: "BİRAND HAMDOLSUN YAŞIYOR"

Birand'ın tedavi gördüğü hastaneye giden Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise çıkışta gazetecilere şu açıklamaları yaptı:
"Kendisi hamdolsun ki hayatta. Herhangi bir şekilde onu ifade etmek istemiyorum. Hayatıyla ilgili spekülasyonlar doğru değil. Özellikle kalple ilgili tedavisinin aldığıyla ilgili. Yoğun bakıma girmem, kendisini görmem mümkün değil. Oğluyla görüştüm herkesten dua bekliyorlar. Hayatta olduğunu söylüyorlar. Yıllardır kendisini tanıyan bir siyasetçi olarak, o çok önemli bir insan. Yaptığı belgeseller, 32. gün programlarıyla basının yüz akı olmuş bir insan. Ben kendisiyle en son 32. gün programını yapmış bir siyasetçiyim. Sanıyorum ondan sonra bir program olmadı.
Demokrat bir insandı, cesur bir insandı. Söylediklerini korkmadan pervasızca yazan bir insandı. İnsani olarak da çok sevimli sıcak bir insandı. Yaşı 70'in üzerinde ama çok dinamikti. Burada tedavisi yapıldıktan sonra televizyona koşarak haber sunmak istiyordu. Diliyoruz ki sağlığına bir an önce kavuşur."

Mehmet Ali Birand kimdir?
Mürvet ve İzzet Birand'ın oğlu olan Birand'ın kökeni Elazığ'ın Palu ilçesine dayanıyor. Galatasaray Lisesi'nde okudu. Mesleğe 1964 yılında Milliyet gazetesinde başladı. Abdi İpekçi'den sonra kısa bir dönem Milliyet'in genel yayın yönetmenliğini yaptı. Sabah gazetesinde köşe yazarlığı, TRT ve Show TV'de 32. Gün programını yaptı ve Show TV'de ana haber bültenini sundu (1992-1995). Hâlen CNN Türk yöneticilerinden biri olmakla birlikte CNN Türk'te günlük haber programı Manşet'i ve 32. Gün'ü; Kanal D'de ise ana haber bültenini sunmaktadır. Evli ve Umur Ali Birand'ın babası olan Mehmet Ali Birand, Fransızca ve İngilizce bilmektedir ve aynı zamanda Belçika vatandaşıdır.

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

____ ____