3GEN TÜRKİYENİN YERLİ OTOMOBİLİ

Yazar: Unknown Tarih: Salı, Ocak 15, 2013 Kategori: , , , , , , , Yorum: Yorum Yap

Son günlerde sosyal medyada sıkça rasladığım, evveliyatınıda bildiğim ve uzaktan takipte ettiğim organize bir çalışmanın ürününden bahedeceğim sizlere. Ürünümüzün adı 3GEN...


Nedir 3GEN?

3GEN Türkiye'nin ilk yerli otomobili. Otomobilin hem elektrikli ve hem de hibrit tasarımı mevcut. 
Üniversiteli bir grup öğrencinin çalışmaları sonucu ortaya çıkan 3GEN son zamanlarda sosyal medyada büyük beğeni toplamakta. Birkaç haftaya kalmaz televizon ekranlarında da 3GEN'in macerasını dinleyeceğimizden eminim. 3GEN macerası Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde başlıyor. İlk etapta Gazi'li bir grup gencin kendi çabalarıyla tohumlanan 3GEN, bölgenin ve ülkenin yardımseverlerinin destekleri ile filizleniyor. Şuan filizlenme evresini devam ettirmekte. 
Malzemesinden kısaca bahsedecek olursam, 3GEN adlı yerli tasarımın gövdesi tamamen kompozit(fiberglas, karbonfiber) malzeden üretilecek olup şasisininde alüminyumdan yapılması planlanıyor.

Aracın şuan 1:1 ölçeğinde modeli üretilmekte ve model üretimi bittikten sonra dünyaca ünlü fuarlarda sergilenecek. 
3GEN tasarım ekibi ve destekçileri şu sıralar yoğun bir şekilde 3GEN'in tanıtımını sosyal medya ve medya araçları ile yapmak ile meşguller. 
Türkiye'nin %100 yerli otomobiline vatanseverlerin destek çıkacaklarından hiç şüpheleri yok. 
"Bu başarılı çalışmanın tüm Dünya'ya yayılması adına elimizden gelen herşeyi yapmalıyız".













3GEN ÖZELLİKLERİ


"TASARIMCI EKİBİN KALEMİNDEN 3GEN'nin HİKAYESİ"
3GEN’in macerası; Serdar Sapmaz’ın baş tasarımcısı olduğu, adını tasarımından alan süper spor bir araç modeliyle 2010 yıllarında başladı. Tüm Türkiye bu ilk yerli otomobil atılımını Türkiye’nin ekonomisine yön veren dev firmalardan beklerken, serüven 2 kişi ile Kızılay’da bir bekar evinde başladı. 3Gen’in mimarı Serdar Sapmaz, o dönemde ders verdiği Gazi Üniversitesi’nden keşfedip yetiştirdiği, genç dinamik, yetenekli ve çalışkan gençlerle ekibini genişletti. Serdar, ülkeye ilk yerli otomobili kazandırma yolunda basamakları aşarken, bir yandan da ülkeye genç yetenekler kazandırmanın çabası içerisindeydi..

2010 yılında ilk tohumu atılan 3Gen, 2013 yılının başlarında meyvesini vermeye başladı.. Yoğun çalışma sürecinin ardından aracın 1/1 ölçekli prototipi tamamlanma noktasına geldi. Gazi Üniversitesinin de destekleri ile üretilen prototip modelin, yakın bir zaman içinde tanıtımının yapılması planlanmaktadır. 

Yüzde yüz elektrikli ve hibrit motor olmak üzere iki farklı şekilde tasarlanan araç Cenevre ve Detroit Auto Show gibi dünyaca ünlü fuarlarda sergilenmesi hedeflenmektedir. 

Fiber ve Karbon fiber gövde ve alüminyum şaseye sahip olması planlanan 3GEN’in, üretilebilir bir gövde yapısına sahip olmasının yanı sıra aerodinamik ve ergonomik etkenlerde göz önünde bulundurulmuştur. Asıl amacı ise spor araç tasarımı yapmak dan ziyade, karakter tasarımı yapmak idi. Önce spor modelde denenen karakter, sırasıyla; 4 kapı sedan, şehir içi mini elektrikli ve crossover sınıfındaki araçlara yansıtarak marka olma yolunda ciddi adımlar atılması planlanmaktadır.

Konfüçyüs’ün "Eğer ağaca çıkmak istiyorsanız yıldızlara çıkmayı hedef alın, başarırsınız." sözünü düstur edinen 3GEN ekibi, elektrikli ve hibrid otomobil alanında Dünya Liderliğini hedeflemektedir. Ancak 3GEN Devrimi’nin karanlığa gömülmemesi Türkiye halkının elindedir… Ekip Türkiye’nin desteğini beklemektedir.
detaylar: milligururumuz.com

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

____ ____